Blog

Wat draag je als gast op een trouwfeest

Je ontvangt een uitnodiging voor een trouwfeest en daar begint de stress: “ik moet op zoek naar een nieuwe outfit”.

Indien je niet goed weet wat te dragen op een trouwfeest, let dan even op de volgende tips:

 1. Kijk goed naar de uitnodiging. Het komt vaak voor dat de bruid en bruidegom je via de uitnodiging al vragen bepaalde kledij aan te doen. For instance: Black tie, Cocktail, Only white, Casual-chic, The Great Gatsby-theme,….
  Dit bespaart jou al wat kopzorgen.
  Zoek altijd even op wat dit juist wil zeggen. Ook al denk je te weten wat cocktail is, nog eventjes dubbelchecken op het internet kan geen kwaad.
  Ga er ook in mee. Ook al is wit niet jouw kleur of heb je helemaal niets met “the roaring twenties”, don’t be Mr. And Mrs. Grumpy. Je hoeft dit thema zelf niet te kiezen voor jullie trouwfeest, maar gun de bruid en bruidegom dit wel bij hun feest als ze dit vragen. Dit kan ook zonder dat je er al te veel geld aan uit moet geven. Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in de kast van je zus of je beste vriend.
 2. Staat er niets over kledij vermeld op de uitnodiging, kijk dan even naar de locatie waar het feest zal plaatsvinden. De locatie zegt vaak veel over wat slim is om te dragen en wat niet. Is dit een chique feestzaal, dan wordt er van jou veel kans ook verwacht dat je cocktail gaat. Wordt er een tent opgesteld in de tuin of in een weide, dan draag je best geen hoge naaldhakken.
 3. Kijk ook even naar het koppel zelf. Wat dragen zij meestal, wat is hun stijl? Zijn zij vaak helemaal opgekleed en besteden ze er zelf veel aandacht aan, dan zullen ze het zeker appreciëren als jij dit op hun trouwdag ook doet. Is hun kledingstijl eerder casual en gemakkelijk, dan zullen ze van jou ook zeker niet verwachten dat een dure cocktailjurk/smoking koopt speciaal voor hun trouwfeest.
 4. Let er ook op waar je juist voor uitgenodigd bent. Ben je uitgenodigd voor de ceremonie, de receptie, het avondfeest,…? Wanneer je uitgenodigd bent voor de ceremonie zal je toch nét iets chiquer gekleed moeten gaan dan wanneer je enkel naar het avondfeest gaat.
 5. Enkele Don’ts:
  – Shorts. Dit geld voor vrouwen en voor mannen. Hoe warm het ook is. Een short staat leuk op vakantie of op een festival, maar voor een trouwfeest is het niet echt geschikt.
  – What about jeans? Voor de mannen: dit kan wanneer je het combineert met een deftig hemd en eventueel een kostuumjas. 
  Voor de vrouwen: don’t!
  – Als vrouw zijnde: houd de sneakers voor het dansfeest. Dit wil niet zeggen dat je hoge naaldhakken moet dragen, maar een sandaaltje (eventueel met een blok- of sleehak) staat toch net iets feestelijker. Indien je voor het avondfeest sneakers wil dragen, zorg dan dat deze proper zijn.
  – Whatever you do, draag geen witte jurk. Wit is voor de bruid en dit mag je haar niet afnemen. Het kan ook niet anders dan awkward zijn als je verward wordt met de bruid door een andere gast.
 6. But most importantly: draag iets waar je je goed in voelt. Draag jij nooit een jurk en voel je daar ook absoluut niet comfortabel in, dan zal niemand van jou verwachten dat je dat dan wel doet. Een pantsuit of broekpak kan ook heel feestelijk zijn.
  Hetzelfde geldt voor de mannen. Een smoking of kostuum is meestal niet verplicht. Voel jij je beter in een hemd met een geklede broek, mag dat ook zeker.

betaalbare jurken bruidsmeisjes Kempen

Wilt u meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie of boek ineens een fitting party met de al de bruidsmeisjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *