Blog

HELP! Ik vind de bruidsmeisjesjurk die ik moet dragen op het trouwfeest lelijk/te duur

Je werd officieel gevraagd als bruidsmeisje, wat een eer!
Maar dan laat de bruid zien welke jurken ze in gedachten heeft voor jullie. Ze is dolenthousiast en ervan overtuigd dat het jullie prachtig zal staan. Maar daar denk jij wel anders over.

Ongemakkelijke situatie als bruidsmeisje

Hoe vertel je de bruid dat je niet comfortabel bent met het idee dat je die jurk moet dragen?

Pols eerst even of de beslissing al vast staat. Misschien was het maar een idee en staat de bruid nog open voor andere voorstellen. Dit is jouw moment om haar en de andere bruidsmeisjes door middel van foto’s te laten zien welke andere prachtige opties er nog zijn, die misschien iets ‘hedendaagser’ zijn.
Je kan hen meteen laten zien dat het niet perse nodig is dat iedereen exact dezelfde jurk draagt. Zolang je in dezelfde kleur(tint) blijft en de stof hetzelfde is (misschien zelfs in combinatie met 1 of 2 andere stoffen) kan je nog één prachtig geheel vormen. Zo kan iedereen alsnog een model kiezen waar ze zich goed in voelen.

Pols ook eens bij de rest van de bruidsmeisjes wat zij van de bruidsmeisjesjurken vinden. Als er meerdere dames zijn die zich niet goed zullen voelen in de jurk, zal de bruid daar zeker rekening mee houden. Je wil als bruid niet dat de meerderheid van de bruidsmeisjes met een ongemakkelijk gezicht op de foto staan.
Vraag hen ook meteen of zij de jurk achteraf nog zullen dragen. Zelfs als bruidsmeisje is het zonde om geld uit te geven aan een jurk die je maar één dag zal dragen. Er bestaan genoeg alternatieven van jurken die je (mits te laten inkorten) nog ettelijke keren kan dragen na het trouwfeest.
De bruid (en de andere bruidsmeisjes) zouden je zeker niet mogen dwingen een jurk te kopen die je je eigenlijk niet kan veroorloven. Is dit wel het geval, ga dit gesprek dan ook aan met de bruid. Neem haar even apart en vertel haar waarom je dat geld niet aan die jurk kan geven. Het lijkt me logisch dat de bruid dit wel zal snappen en samen met jou naar een oplossing gaat zoeken.

Take one for the team

Is werkelijk iedereen overtuigd, behalve jij?
Indien jij de enige bent met een andere jurk zal je niet alleen de foto’s verpesten, maar ook in die jurk zal je je op de grote dag niet goed voelen. Je zal meerdere keren op een dag de vraag krijgen waarom jij niet bij de bruidsmeisjes hoort en je hierdoor alsnog uitgesloten voelen in je mooie jurk. Ook zal, of ze het nu toegeeft of niet, je de bruid teleurstellen. En dat is het laatste wat je wil doen nadat ze je gevraagd heeft bruidsmeisje te zijn. Laat dit dan het cadeau zijn dat je haar geeft op haar trouwdag.

Ben je écht niet comfortabel met de prijs, ga dit gesprek dan aan met de bruid. Houd in je achterhoofd dat je de jurk veel kans achteraf niet meer zal dragen. De bruid (en de andere bruidsmeisjes) zouden je dus zeker niet mogen dwingen een jurk te kopen die je je eigenlijk niet kan veroorloven. Is dit wel het geval, ga dit gesprek dan ook aan met de bruid. Neem haar even apart en vertel haar waarom je dat geld niet aan die jurk kan geven. Het lijkt me logisch dat de bruid dit wel zal snappen en samen met jou naar een oplossing gaat zoeken.

Turnhout paars bruiloft trouw trouwdag

Wilt u meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie of boek ineens een fitting party met de al de bruidsmeisjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *