Blog

Wat is de rol van volwassen bruidsmeisjes?

Elke bruid (en bruidegom) kiest zelf of zij bepaalde belangrijke vrouwen in haar leven vraagt als bruidsmeisjes op haar trouwfeest. Dit zijn vaak beste vriendinnen, (schoon-)zussen, (schoon-/stief-)dochters, nichten en eventueel partners van beste vrienden. Het leuke van werken met bruidsmeisjes is dat je deze personen, die misschien niet meteen tot de suite behoren, tóch een rol kan geven tijdens het trouwfeest.

#TeamBride

De meeste bruidjes vinden het leuk als de bruidsmeisjes te herkennen zijn als “team”, door allemaal dezelfde jurk te dragen. Maar een bruidsmeisje is meer dan een vriendin in een mooie jurk.  

Voorafgaand aan het trouwfeest helpen de bruidsmeisjes vaak met het organiseren van het vrijgezellenfeest en indien nodig ook met het plannen van de bruiloft. De bruid zal het dus appreciëren als je laat vallen dat ze maar een gil moet geven als er iets is wat jij kan doen.

Bruidsmeisjesrol op de grote dag

Ook tijdens het trouwfeest hebben bruidsmeisjes een rol, namelijk: helpen waar nodig en de bruid zo veel mogelijk ontlasten. Een ceremoniemeester of een wedding planner zorgt er meestal voor dat de dag vlot verloopt. Toch kunnen zij altijd een extra paar helpende handen gebruiken. De getuige is de rechterhand van de bruid, maar ook zij moet kunnen genieten die dag. Daarom is het fijn als ze kunnen rekenen op jouw hulp. Dat kunnen dingen zijn zoals haar sluier goedleggen, haar geloften/de ringen/ haar gsm bijhouden, haar assisteren op het toilet, lintjes knopen, de fotograaf iets te drinken geven, het zangduo de weg wijzen, cadeau’s aannemen en veilig wegleggen,…

Soms zal de bruid op voorhand vragen of jij deze specifieke taak op jou wil nemen. Maar dit is lang niet altijd het geval. Zie jij dat er iets misloopt, of merk je op dat de bruid/weddingplanner iets vergeten is, steek dan je handen uit mouwen en probeer het op te lossen zonder het bruidspaar ermee te belasten. 

De rol van de bruidsmeisjes is dus om ervoor te zorgen dat de bruid optimaal kan genieten. Maar dit zal niet gebeuren als de bruidsmeisjes zelf niet genieten. Drink dus gerust een glaasje mee, laat een traantje vloeien en dans de benen van onder je lijf. Het is tenslotte toch ook een beetje jouw dag.

oranje jurken voor bruidsmeisjes

Wilt u meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie of boek ineens een fitting party met de al de bruidsmeisjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *