Blog

How it all started – Team Bride

Zoals de meesten onder jullie al weten, bestaat Team Bride nog maar een jaar. Ik neem jullie graag even mee terug in de tijd waarbij ik uitleg hoe het allemaal is begonnen.

Toen mijn zus ten huwelijk werd gevraagd in 20.. leefden we een tijdje in één grote extase. Zij was de eerste van de vier zussen (en één broer) die ging trouwen en we wisten allemaal dat volledig à la Pintereststyle zou zijn. Het duurde dus niet lang voor zij ons (de zussen) officieel als bruidsmeisjes vroeg en wij op zoek konden gaan naar matchende jurken.

We begonnen vol goede moed aan de zoektocht. We keken online en bezochten enkele winkels, helaas zonder resultaat. De jurken waren te duur, te klassiek, of enkel gemaakt voor hele smalle lijfjes. Gezien we allemaal een andere stijl hebben, en ook nog eens een heel ander figuur, wilden we niet allemaal exact dezelfde jurk.

We begonnen stilaan de hoop te verliezen. We reden zelfs naar Nederland en overwogen bruidsmeisjesjurken waar we, achteraf gezien, heel blij mee waren dat we deze niet gekocht hebben. Uiteindelijk bestelden we onze jurken op een internationale webshop en lieten deze voor ettelijke euro’s nog vermaken. 

Twee jaar later werd ook één van mijn beste vriendinnen ten huwelijk gevraagd. Ook hier kreeg ik de eer om bruidsmeisje te zijn. Ook hier was het een helse zoektocht naar matchende bruidsmeisjesjurken.

‘Dit moet toch gemakkelijker kunnen’, dacht ik. Ik ben zelf vrij ondernemend van aard en heb altijd een passie gehad voor mode. Gezien we midden in het corona-tijdperk zaten en ik dus veel thuis zat en veel tijd had, heb ik me hierin verdiept. Het idee was een webshop op te starten met hedendaagse jurken die ik via andere leveranciers zou inkopen, uiteraard allemaal in hetzelfde genre en hopelijk kon ik de kleuren nog wat op elkaar afstemmen. Ik zou ze aanbieden aan een betaalbare prijs.

Ook deze zoektocht viel erg tegen. De jurken waren opnieuw te duur, te klassiek, niet geschikt voor bruidsmeisjes of er waren geen matchende alternatieven.
‘Maak dan je eigen lijn matchende bruidsmeisjesjurken’, stelde mijn zus voor. Goed idee! Maar hoe begin je daar aan? Ik had geen diploma en/of ervaring in ontwerp.

En toch kon ik een jaar later starten met de verkoop van mijn eigen 4 ontwerpen. Een jaar waarin ik heel veel heb geleerd, een jaar met vallen en opstaan en een jaar met ongelofelijk veel stress. Maar het was het waard. Ik maakte van een ruimte in de schuur bij mijn ouders mijn eigen “winkel” en de verkoop verliep al snel vlotter dan verwacht. Wat bedoeld was als een leuk bijberoep, werd al snel mijn fulltime job.

Team Bride cover celebration

Wilt u meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie of boek ineens een fitting party met de al de bruidsmeisjes!