Blog

Hoe vraag je je bruidsmeisjes om matchende jurken te kopen?

Bruidsmeisje zijn is een hele eer. Het geeft aan dat de bruid je waardeert en jouw betrokkenheid wenst tijdens het trouwfeest. Wanneer de vraag wordt gesteld of ze bruidsmeisje wil zijn, zal ze veel kans ook volmondig “JA” antwoorden. Op de vraag of ze dan ook, samen met de andere bruidsmeisjes, matchende jurken wil dragen, is het antwoord vaak minder enthousiast.

Wees duidelijk naar de bruidsmeisjes toe

Bruidsmeisjes zijn er in alle vormen en maten en met verschillende stijlen. Het idee dat je als bruidsmeisje dezelfde jurk moet dragen als “het model” die ook deel uitmaakt van de vriendinnengroep, of die schoonzus die een totaal andere stijl heeft dan jou, spreekt dus niet altijd meteen aan. Echter zijn matchende bruidsmeisjesjurken een grote meerwaarde op de grote dag zelf en zeker op de foto’s die je nog jaren meedraagt. Wanneer je elk bruidsmeisje gewoon haar ding laat doen, is de kans groot dat het één grote kakofonie wordt en de foto’s er dus wat “rommelig” uitzien. Zelfs al wordt een kleur(tint) afgesproken, kunnen de verschillende stijlen ervoor zorgen dat het geen mooi geheel is.

Hoe vraag ik het?

Wees daarom van het begin af aan duidelijk als je je bruidsmeisjes vraagt om matchende jurken te dragen. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Laat voorbeeldfoto’s zien van hoe jij het je voorstelt. Veel dames hebben bij “bruidsmeisjesjurk” nog het idee van hele klassieke, bombastische, tuttige jurken. Laat hen zien dat er tegenwoordig ook hedendaagse en hippe ‘matchende’ opties zijn. De foto’s laten ook meteen zien wat de meerwaarde is van de matchende jurken en kunnen op die manier de bruidsmeisjes ook overtuigen om mee te doen.
  2. Bespreek op voorhand een budget. Het ene bruidsmeisje spendeert meer geld aan kleding dan het andere. Doe dus best even samen wat opzoekwerk, zodat elk bruidsmeisje op voorhand een idee heeft wat dit haar zal kosten. Zo komt er niemand voor blok te staan in de winkel.
  3. Laat ook zien dat het niet de bedoeling is dat ze allemaal exact dezelfde jurk moeten dragen. Elk bruidsmeisje heeft een ander figuur en kiest dus ook best het model wat haar figuur het beste complimenteert. Zo lang het één mooi geheel is, ben jij als bruid gelukkig.
  4. Stel hen op voorhand gerust dat ze nooit gedwongen zullen worden een jurk te kopen waar ze zich niet goed in voelen. Als iemand zich niet goed voelt in de kleding die ze dragen, zal je dat zien. Ook dit staat niet mooi op je trouwfoto’s.
  5. Laat zien hoe hard je het apprecieert dat ze dit voor je doen. Wat de bruidsmeisjes ook zeggen, er is altijd een kans dat er iemand juist geld heeft gegeven aan iets wat ze anders nooit gekocht zouden hebben. Het feit dat dit de bruid gelukkig maakt, maakt het voor hen natuurlijk ook goed.
    Indien het budget er is kan je natuurlijk ook voorstellen om (een deel van) de jurken zelf te betalen.

Je kan niet altijd al de bruidsmeisjes overtuigen

Zijn er tóch bruidsmeisjes die je niet overtuigd krijgt, laat hen dan en probeer het van je af te zetten. Ook al vind je het heel jammer, het belangrijkste is uiteindelijk dat iedereen zich goed voelt op de grote dag van jou en je verloofde. Het blijven je beste vriendinnen, zussen, schoonzussen, stiefzussen, dochters, nichtjes… Laat dit geen reden zijn om ruzie te maken of wrok te koesteren.
Maar oooohwééé als ze in een lange witte jurk aankomen!

matchende jurken bruidsmeisjes Turnhout

Wilt u meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie of boek ineens een fitting party met de al de bruidsmeisjes!