Our story

Team bride's verhaal

Opgroeiend met drie zussen werd er regelmatig gedagdroomd over hoe het zou zijn als één van ons zou trouwen. We zagen het al helemaal voor ons. Toen één van mijn zussen ten huwelijk gevraagd was, werd dan ook meteen duidelijk dat we er alles aan zouden doen om dit onvergetelijk te maken. Samen gingen we op zoek naar leuke, maar vooral bij-elkaar-passende bruidsmeisjesjurken à la Pintereststyle.

De bruidsmeisjes, mijn zussen en ik, zijn 3 dames met totaal verschillende stijlen en vormen. Je kan je dus wel voorstellen dat de zoektocht naar matchende bruidsmeisjesjurken niet vlekkeloos verliep. Na heel wat sites van boven tot onder af te struinen, samen met heel wat winkels verspreid over heel Nederland en België, bestelden we uiteindelijk 3 dezelfde jurken bij een bekende webshop. Deze lieten we vermaken door een lokale naaister zodat de jurken pasten bij ieders stijl en maat. Je kan je wel voorstellen dat de teleurstelling enorm was, toen één van de gasten binnenliep met dezelfde jurk.

Twee jaar later werd één van mijn beste vriendinnen ten huwelijk gevraagd. Ook zij gaf aan dat ze het leuk zou vinden als we met de vriendinnengroep matchende bruidsmeisjesjurken zouden dragen. Ze toonde ons een mooi voorbeeldplaatje op Pinterest. Het online shoppen mag dan in die twee jaar enorm geëvolueerd zijn, het aanbod aan bruidsmeisjesjurken zeker nog niet. Ook hier werd dit dus geen eenvoudige opdracht.

Vanuit dit alles ontstond dan ook het idee om een eigen lijn op te starten met een betaalbaar aanbod aan bruidsmeisjesjurken met bij elkaar passende jurken in allerlei kleuren en modellen. Met Team Bride willen we het Amerikaanse idee van matchende jurken voor bruidsmeisjes naar Europa halen. Hierbij willen we het idee dat dit niet mogelijk is, omdat elk individu een ander pasmodel heeft, dan ook graag de deur wijzen. Bij Team Bride zijn we van mening dat elk bruidsmeisje zich goed moet voelen in haar jurk, ongeacht haar stijl, lichaamsvorm en budget. Enkel zo kan de ‘bride squad’ stralen naast de bruid op haar grote dag.

Christel

Team Bride cover celebration
team bride foto jurken bruidsmeisjes